5 vinkkiä onnistuneeseen tapetointiin

 Kirjoittaja: Löytönen Wallpaperin harjoittelija 
Tanja

Tapetointi. En älyä hommasta hölkäsen pöläystä. Jostakin pitäisi lähteä liikkeelle. Netti niin Instagramia, Facebookia kuin Pinterestiäkin myöten pursuaa tyyli- ja kuosi-ideoita, vaihtoehtoja ainakin on. Mutta mikä tähän oman olohuoneen seinälle sitten sopisi? Sellainen, joka sopisi sisustukseen, ja johon ei kuitenkaan heti kyllästyisi. No entäs sen kiinnitys? Itse en kyllä osaa tapetointia tehdä, ruttuun menee väkisinkin ja varmasti myös vinoon. Eiköhän siihen ammattilainen pidä palkata. Ja paljonhan sekin kustantaa.

Kun aloitin viime keväänä Löytönen Wallpaperilla myynnin ja markkinoinnin harjoittelijana, ensimmäinen mielikuvani tapetoinnista, oli sen vaikeus. Kuitenkin nyt, kun olen tutustunut Löytönen Wallpaperin toimintaan ja tapettien maailmaan, voin todeta ettei sen tarvitse ollakaan vaikeaa.

Olen alkanut todella pohtia, miksi olin niin pessimistinen ja epäilevä? Varmaan tähän vaikutti kokemattomuus (en todellakaan ole mikään käsityö- tai remppatyyppi) sekä pelko siitä, että itse möhlii tapetin kiinnityksen tai kohdistaminen menee pieleen. Olen sitä mieltä, että ihmisten pitäisi rohkeammin luottaa itseensä, omiin valintoihinsa ja taitoihinsa. Tapetoinnin näkökulmasta Löytöseltä saa tähän kyllä tarvittavaa tukea ja kannustusta!

Mistä sitten aloitan, mitä ja miten sen teen? Jaamme sinulle askelmerkit onnistuneeseen tapetointiin ja viisi vinkkiä, joilla ihan varmasti onnistut.

Valitse mieleinen.

Tästäpä se koko projekti alkaa - valitsemisesta. Usein tämä onkin se haastavin osuus. Netti ja some vilisee upeita kuvia juuri tämän hetken kuumimmista trendeistä. Pidä kuitenkin mielessä, että tapetointi on pitkän ajan valinta. On tärkeää, että valitset sellaisen tapetin, josta tykkäät - ihan oikeasti. Kypsyttele rauhassa valintaa, valikoi rutkasti vaihtoehtoja, karsi vähitellen. Toisaalta, jos jokin tapettikuosi saa aikaan aidon WAU-efektin, luota siihen! Jos jokin oikeasti sytyttää, et todennäköisesti kyllästy siihen myöhemminkään. Valitse lempiväriä - älä trendiväriä!

Luo merkitystä.

Fakta on myös se, ettei mikään valmis tapetti aina vaan sytytä. Ei se välttämättä tunnu henkilökohtaiselta. Pohdi siis, mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä? Minkä tarinan haluaisit ikuistaa? Yhdessä me loihditaan sinulle merkityksellinen tapetti - oli se sitten lempiharrastus, takapihan pionit, tai viime kesän metsäretki. Omasta tarinasta tapetin voit saada osallistavan kuosisuunnittelun prosessin kautta.

Fiilistele näkymää.

Ajattele, miltä tapetti voisi tilassasi näyttää. Hyvä muistisääntö on, että isoon tilaan sopii isot kuviot, pieneen pienemmät. Voi tuntua kuitenkin haastavalta kuvitella mielessään tapettia, jos sitä ei silmillään näe. VINKKI: Tilaa Löytösen verkkokaupasta mallipalat. Voit tilata usemmankin kuosin, jos mieluisia vaihtoehtoja on monta. Kiinnitä teipillä mallipalat tapetoitavalle seinälle, pidä niitä seinällä muutama päivä, viikkokin, katsele, mietiskele rauhassa. Jos et tässä ajassa kyllästy tapettiin, ja se edelleen miellyttää ja sytyttää - et varmasti kyllästy myöhemminkään! Luota omaan fiilikseen.

Tee helposti.

No sitten se itse tapetin kiinnitys. Kamalan vaikeaa! Palkkaanko erikseen ammattilaisen? Ei todellakaan tarvitse, kiinnitys käy helposti itse ilman ammattilaisen apua. Löytösen paperitapetit kiinnittyvät seinään pelkän veden avulla. Tapetit tehdään aina mittojen mukaan (ei tapettirullia) ja kohdistaminen on tehty puolestasi. Nettisivuillamme löydät tarkat, ja simppelit tapetointiohjeet. Niillä takuulla onnistut! Eikä kysyvä koskaan tieltä eksy. Olemme sinua varten, apua voi aina kysyä soittaen, viestittäen, sähköpostitse taikka somekanavissamme! Tapetointi(kaan) ei ole tähtitiedettä!

Luo värien harmoniaa.

Tapeteissamme on jätetty aina varmuuden vuoksi muutaman sentin asennusvara. Muuta hukkaa ei siis synny, kuin nämä pienet tapetointivarasiivut. Säästä ne, voit tarvita niitä myöhemmin sisustusinnostuksen iskiessä! Suikaleet on helppo ottaa matkaan vaikkapa kirpparille, maali- tai tekstiiliostoksille värimalleiksi. Voit yhdistellä eri värejä ja sisustaa kotia upouuden tapetin kanssa yhteensopivaksi.

Olen varma, että Löytönen Wallpaperin kanssa onnistut luomaan mielettömän hienon tapetin - vieläpä itse tapetoiden. Sinua ihastuttavan tapetin, joka saa henkäisemään vielä vuosien päästäkin. Sinun tarinastasi.


Löytönen Wallpaperin harjoittelija,

Tanja