Arvot ja inspiraatio


                 

Merkityksellisiä näkymiä - mielettömän hienoja tapetteja

Löytönen Wallpaperin missio on luoda merkityksellisiä näkymiä. Sellaisia, jotka ihastuttavat, ja saavat maadoittumaan ja henkäisemään vielä vuosien päästäkin. Haluamme suunnitella mielettömän hienoja tapetteja, jotka ovat sinulle merkityksellisiä. Merkityksellisyys syntyy kestävyyden, kohtaamisen ja kauneuden vuoropuhelusta ja siitä, että on saanut itse vaikuttaa. Itselle tärkeältä tuntuvassa tilassa voi hyvin. Tapettisuunnittelussa on siis kyse isoista asioista.

Kestävyys

Löytönen Wallpaperille kestävyys on kaikkea toimintaa ohjaava arvo, joka käytännössä tarkoittaa sosiaalista, ekologista ja taloudellista kestävyyttä. Toimimme avoimesti, kohtaamme asiakkaan ja olemme läsnä. Opimme virheistämme ja pyrimme toimimaan siten, että sinä olet suunnitteluprosessin kaikissa vaiheissa päähenkilö.

Osallistavassa kuosisuunnittelussa visualisoimme sinulle tärkeitä ja henkilökohtaisiakin tarinoita. Siksi haluamme olla aina luottamuksesi arvoisia, emmekä koskaan jaa sinun suunnitteluprosessiin liittyvää tietoa, kuin sinun luvallasi, sen verran, ja niissä rajoissa, jotka olemme yhteisesti sopineet. 

Suunnittelutyö, sekä digipainaminen toteutetaan lähellä Joensuussa. Tapetit painetaan vain tarpeen mukaan tilauksesta, ja painamisesta syntyvää hukkaa minimoidaan mittatilaussuunnittelun avulla. Mikäli hukkamateriaalia syntyy, se ei päädy roskikseen, vaan siitä luodaan uusia tuotteita. Pakkaamme aina mahdollisuuksien mukaan kierrätettyihin pakkauksiin, ja punnitsemme tulostustarpeen tarkoin.

Pyrimme käyttämään aina ensisijaisesti digitaalista materiaalia, emmekä tulosta kuin tarpeesta. Tämä tarkoittaa, että suunnitteluprosessin luonnokset saat digitaalisessa muodossa ja työkentelemme jaetussa verkkokansiossa. 

Emme myöskään matkusta tarpeettomasti. Tämä tarkoittaa, että tapaamme suunnittelutapaamisissa videoyhteyden välityksellä. 

Vastustamme kertakäyttökulttuuria, ja alati vaihtuvien sisustustrendien perässä juoksemista. Merkityksellisyys, henkilökohtaisuus, ja laadukkaat materiaalit, sekä taidolla tehty kädenjälki, pidentävät tuotteen elinkaarta. Löytönen Wallpaper irtisanoutuu vuodenaikojen mukaan lanseeratuista mallistoista ja suunnittelee ajattomia, pitkäikäisiä tapettituotteita tilauksesta, pieninä sarjoina.

 

Even they bloom!

Huippuosaaminen, parhaaseen suoritukseen pyrkiminen, vaikeuksista voittoon kulkeminen. Ympäröivä maailma vilisee hyväntahtoisessa inspiroimistarkoituksessa kirjoitettuja tarinoita heistä, jotka ovat ylittäneet itsensä elämän kaikilla osa-alueilla. Uralla, kuntoilussa, vanhemmuudessa, ulkonäössä, sosiaalisissa suhteissa, kaikessa. 

Vastaanotamme tiedostamattamme tuhansia viestejä siitä, kuinka olla paras versio itsestään. 

Suurin osa meistä on kuitenkin ihan tavallisia. Keskinkertaisia. Seiskan ja kasin tyttöjä ja poikia. Ja tässä keskinkertaisuudessa piilee valtava määrä herkkää kauneutta, joka on toiminut Even they bloom- tapettisarjan inspiraationa.

Löytönen Wallpaperin tapettisarja Even they bloom muodostuu tapettikuoseista, joissa kukkivat ne keskinkertaiset, epätavalliset, jopa epäesteettiset, mutta silti, ja juuri siksi, kauniit. 

Wildones- kuosin sinivuokot, sananjalat ja melkein kukkivat kielot kertovat niiden tarinaa, jotka eivät vielä ole puhjenneet kukkaan, ymmärtäneet omaa potentiaaliaan ja lahjakkuuttaan, mutta antavat silti lupauksen hyvästä, joka on vielä tulossa.

Hiddenones- kuosissa kukkivat vesikasvit: ulpukat, ja ahvenvidat. Tiedätkö ne, jotka tarttuvat uidessa jalkaan? Mutta kauneutta on siellä, missä emme sitä yleensä näe, kun vain keskitymme sitä aistimaan.

Fragileones muistuttaa meitä epätäydellisyyden ja haurauden kauneudesta. Siitä, että silloinkin, kun emme ole vahvimmillamme, olemme täynnä parempaa hetkeä odottavaa potentiaalia. Fragileones muraalitapetti sai alkunsa epäonnistuneesta puutarhurointiyrityksestä. Janoinen kurkuntaimi muuttui kevään edetessä vaaleanpunaiseksi kuivakukkaköynnökseksi. Lopulta tuosta kuivuneesta ja heiveröisestä kasvista otetut valokuvat päätyivät referenssikuviksi, jotka ihastuttavat tapetissa pidempään, kuin kypsäksi ehtinyt syötävä. (tulossa verkkokauppaan kesäkuussa 2021)

Ordinaryones- kuosissa kukkivat ne tavallisimmat, perunat, porkkanat ja punajuuret. Kuosi on saanut alkunsa lausahduksesta: “Ethän tuota ole ruusunnuppu, vaan kukkii se perunakin.” Niin todellakin kukkii! Juhlallisesti ja arvokkaasti! (tulossa verkkokauppaan kesäkuussa 2021)

 

Lähtö - Kolme tarinaa rohkeudesta

Joskus lähteminen liittyy seikkailuun, matkaan tai uuteen, toisinaan nuo kaikki ovat jo tässä, kun vain pysähtyy niitä kokemaan. Yhtä kaikki, lähteminen on aina jonkin oven sulkemista ja toisen avaamista. Tämä vaatii rohkeutta tehdä päätöksiä ja uskaltaa, oli seikkailu jo tässä, tai vasta oven takana.

Lähtö- tapettiperheen inspiraationa toimi kolme novellia, tai kirjoitelmaa. Trip-kuosin innoittajana toimi tarinan raakile - Kadonneen ajan arvoitus, jossa Sisu-poika lähtee etsimään kadonnutta aikaa. Siis sitä, jota hänen vanhemmillaan ei tunnu enää olevan. Novelli jäi raakileeksi pöytälaatikkoon, mutta aihe alkoi tuottaa kuitenkin kuvituksia. Yksi niistä jalostui kuosiksi, jonne on Sisun lisäksi piilotettu hänen matkakumppaninsa, hyvään tuuppaava, hidas ja rohkaiseva kilpikonna. Sillä meistä jokainen tarvitsee matkalle oman kilpikonnansa!

Ymmärrys-kuosi syntyi 2019 piirretyn kuvituksen ympärille ja sen käynnistysvoimana on ollut aikaisemmin kirjoitettu teksti, joka kantaa nimeä Rakkaus tuli taloon. Ymmärryksessä on kyse siitä hetkestä, kun ovi uudelleen aukeaa pysähtymällä ensin olennaisen äärelle.

Lähteminen voi olla kamalaa, ihanaa, pelottavaa, kutkuttavaa tai jännittävää. Lähtemiseen liittyy aina luopuminen jostain. On osattava luopua, että saa tilalle jotakin uutta. Usein avaimet uudelle ovat jo olemassa, mutta niitä täytyy uskaltaa käyttää. Lähtö-kuosi käsittelee hetkeä ennen päätöstä ja valinnan tekemistä. Mitä oven tai ikkunan takana onkaan? Mitä matkalle tarvitaan? Keittäisinkö ensin kahvit? Ja kuka kastelee kukat?