Kukoista! Taidetapetti tilan ehdoilla

Kukoista! Taidetapetti tilan ehdoilla

Olen monta kertaa todennut, että taidetapetti voi todella olla tilan sielu, ja sen kautta voi välittää viestiä. Tämä suunnitteluani ohjaava ajatus toteutui upeasti viimeisimmässä Tarinasta tapetiksi- suunnitteluprosessissa, jossa toteutimme Vantaalle Flamingo Day Spa:n pyöreään aulatilaan kaksi kukkivaa seinää.

Lähtöajatuksena teoksille, oli luoda pyöreään aulatilaan erityinen elementti, joka jättäisi vuoroaan odottavan asiakkaan mieleen muistijäljen, ja toimisi myös tapahtumissa taustana, ja tunnelmanluojana. Teoksen haluttiin henkivät Flamingo Day Spa:n teesejä: Kukoista, uudistu, hehku!

Värimaailma teokseen syntyi sisustusarkkitehti Hanna Puolakan suunnitelmia mukaillen, ja kuva-aiheiksi valittiin kotimaisia luonnonkukkia. Kukkasten haluttiin nousevan maasta, ja teokseen toivottiin väriä, mehevyyttä, ja maltillista runsautta. 

Toteutin teoksen maalaamalla aluksi kokoelman kukkia, joista varsinaisiin teoksiin valittiin kauneimmat, ja tilaan sopivimmat. 

 

Kommenttivaiheen jälkeen alareuna maalattiin valmiiksi ja siihen lisättiin vielä runsautta tuovia elementtejä

Kukoista!- teosparin kuva-aiheisiin valitsin kukkimaan meille tutut, mutta myös tuntemattomat suomalaiset luonnonkukat, ja sammalet. Ajattelen, että erilaisuudestaan ja poikkeavista kasvuympäristöistään huolimatta, ne mahtuvat samaan teokseen, yhtä arvokkaina.

Majesteetilliset kurjenmiekat, ja fuksian värisinä hehkuvat miehenkämmekät nostavat ajatuksemme arjen yläpuolelle.

Tuntemattomammat valkoiset jääleinikit kurottavat kohti valoa. Ne uhkaavat kadota Suomen pohjoisosista, sillä ne tarvitsevat kukkiakseen lunta ja kylmyyttä. Herkät vaalenapunaiset neidonkegät ovat Suomessa harvinaisia ja rauhoitettuja. 

Tapettiteoksilleni tyypillistä on antaa tilaa myös arkisille ja tavalliseksi mielletyille, jopa epäesteettisille asioille. Niinpä teoksen alareunassa kukkii ujosti myös  nuokkuvarstasammal.  Keskeisimmällä paikalla kohoaa kaikkein tavallisin, mutta kuitenkin upein: ojakellukka. 

Kukoista! teospari oli upea saada toteuttaa ja siinä yhdistyy tekemisen taika, joka syntyy taidolla tehdyistä raameista, lämpimästä vuorovaikutuksesta, ja luvasta leikkiä raamien sisällä!

Kukoista! taidetapettiteos, 2kpl 7mx2,6m
Toteutus suunnittelupaketilla M

Lokaatio: My Sense Flamingo Spa, Vantaa 
@mysensebyflamingospa

Tilasuunnittelu: Muodoste Oy
@muodostedesignstudio

Valokuvaus:
@kirsikkavisuals

Tapetin alareunan vihreä sävy toistuu myös lattian materiaalivalinnoissa

 

“Tapetti voi olla enemmän, kuin pelkkä kaunis pinta. Se voi olla myös viesti. Tapettitaiteen kautta tilaan voi syntyä upea visuaalinen elementti, mutta myös syvempää merkitystä, tilan sielu.” -Anniina


 

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti