Näin käytät värejä! Sisustajan värioppi, osa 3

Näin käytät värejä! Sisustajan värioppi, osa 3

Opi käyttämään värejä sisustuksessa! Tervetuloa mukaan oppimaan uutta värien käytöstä sisustuksessa. Sisustajan värioppi on Löytösen blogisarja, jossa annan käytännön helppoja vinkkejä värien valintaan. 

Blogi sai alkunsa tapettitaiteilijan työn arjesta. 
Seuraan työssäni paljon mitä sisustuksen maailmassa tapahtuu, ja mitkä asiat ovat tulossa, tai pinnalla. Yksi keskeinen huomioni on, että vaikka värit ovat tulleet rytinällä suomalaiseen sisustamiseen, me emme oikein (vielä) osaa, tai uskalla tuoda niitä arkeemme. 

Blogisarjan ensimmäisessä osassa annoin vinkin värien määrien valitsemiseen. Toisessa osassa kävimme lyhyesti läpi kolme keskeisintä väriharmoniaa, joista on helppo aloittaa. Jos et ole vielä lukenut niitä, tee se nyt!

Kolmas osa käsittelee ideoiden puutetta. 

Nythän on niin, että kannustan aina aloittamaan värien tuomisen omaan tilaan itseä kuunnellen. Mistä pidät? Mikä on lempivärisi? Millaisen tunnelman haluaisit tilaan luoda?

Nämä voivat olla myös vaikeita kysymyksiä. 

Siksi esittelen nyt työkaluja, joilla voit lähteä etsimään sinua miellyttävää värimaailmaa. 

Valokuvasta väripaletiksi

Harrastan aktiivisesti värimaailmojen keräilyä. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että kuljen aika usein kamera kädessä, ja pysähtelen napsimaan valokuvia kuvallisiksi muistilapuiksi itselleni. Tätä tapaa suosittelen ihan jokaiselle! Värimaailmojen keräily on ihanaa vastapainoa arjelle, ja luonto tarjoaa ympäri vuoden toinen toistaan upeampia väriyllätyksiä. 

Valokuvasta värimaailman voit poimia talteen helposti, sillä siihen tarkoitukseen on olemassa valmiita sovelluksia, jotka voit ladata puhelimeesi. Sovellus poimii valokuvasta värimaailman, jonka kanssa voit alkaa suunnitella sisustushankintoja tai remonttia. Valmis väripaletti antaa myös sisustussuunnittelijalle valtavan hyvän työkalun, josta lähteä liikkeelle projektisi kanssa.

Tätä tapaa voit hyödyntää myös väripaletin etsimisellä tapetista. 

Nyt esittelen omat suosikkisovellukseni, joilla värimaailmoja voit etsiä.

Adobe Color 

Adobe Color on ilmainen väripaletteja, ja harmonioita tekevä sovellus. Voit käyttää sitä ilman kirjautumista, mutta mikäli haluat tallentaa ja jakaa väripaletteja, tarvitset tunnukset. 

Tein malliksi väripaletit, jotka sopivat yhteen Hellyys- tapetin kanssa. Sovellus antaa valmiita vaihtoehtoja, värikäs, kirkas, hillitty, tumma, jne. Voit kokeilla näiden avulla eri paletteja, tai voit liikutella värin valitsinta kuvassa. 

 

Kun olet ladannut kuvan sovellukseen, sovellus antaa väreille myös koodit. Voit laittaa koodit talteen, ja antaa ne esim. sisustussuunnittelijallesi maali- ym valintoja varten. Myös tapetin suunnittelu voidaan aloittaa toivomasi väripaletin mukaan.

Canva color generator

Canva on ilmainen graafisen suunnittelun ohjelmisto verkossa, jota moni käyttää nykyisin eri tarkoituksiin. Se soveltuu myös väripaletin etsintään, mutta suosittelen käyttämään aina vain omia valokuvia! Canva color generatorin toimintalogiikka on samankaltainen, kuin Adobe Colorissa. Sinne ladataan valokuva ja sovellus poimii siitä valmiin väripaletin. 

 

Ja sitten eikun värimaailmoja etsimään! Varoitus: väriyhdistelmien etsiminen ja löytäminen on ihanaa puuhaa, jossa ajantaju katoaa! Kokeile löytää värimaailma luonnosta, tai voit käyttää tapettia inspiraation lähteenä! 

Mukavia värimaailmojen etsimishetkiä!

 

 

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti